Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

EKSO - Euroopan Kulttuuriyhdistys ry -
aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija

EKSO - Euroopan Kulttuuriyhdistys ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on pitää esillä eurooppalaista näkökulmaa suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa sekä edistää suomalaisten tieteen, taiteen, talouselämän ja politiikan toimijoiden välistä yhteiskunnallista ja kulttuurikeskustelua. Tehtäviään toteuttaakseen yhdistys järjestää säännöllisesti seminaareja ja keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista sekä toimii yhteistyössä muiden suomalaisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

EKSO - Euroopan Kulttuuriyhdistys ry toimii Euroopan Kulttuurisäätiön (European Cultural Foundation) suomalaisena yhteistyöjärjestönä ja kuuluu European Cultural Foundation Networkiin. Yhdistys edistää Euroopan Kulttuurisäätiön arvoja ja tehtäviä sekä tiedottaa Säätiön toiminnasta Suomessa. Keskeisiä teemoja ovat tällä hetkellä Euroopan integraatio ja sen kulttuurinen ulottuvuus, Euroopan kulttuurien moninaisuuden ymmärtäminen ja kysymykset eurooppalaisesta identiteetistä ja sivistyksestä.

Professori Matti Klinge on EKSO - Euroopan Kulttuuriyhdistys ry:n kunniajäsen. Edesmenneet ministeri Aatos Erkko ja vuorineuvos Casimir Ehrnrooth olivat myös Euroopan Kulttuuriyhdistys ry:n kunniajäseniä.